Antreprenoriat

Ce este StartUp KIDS?

Ce este StartUp KIDS?

StartUp KIDS oferă o perspectivă fresh despre antreprenoriat.

Pe scurt, este un club de antreprenoriat pentru copii și tineri, copii cu vârste începând de la 9 ani.

Mai pe larg, în cadrul clubului, prin activități specifice vârstei lor, ne propunem să  cream un mindset, vom dezvolta o atitudine, vom deschide apetitul către acțiune și decizie; cu alte cuvinte, vom dezvolta spiritul antreprenorial încă de la vârste fragede.

Vom face lucrul acesta pe termen lung, chiar până la înființarea primului Startup de către membrii noștri… care nu va mai fi Kids, ci Atipic  brandul pe care-l folosim pentru activitățile cu tinerii și adulții (www.atipic.biz).

StartUp KIDS este un program care necesită perseverență. Este un program la care și dacă nu poți participa fizic, într-o săptămână să zicem, nu scapi de task-uri, nu-ți lași echipa baltă. Ești încurajat să delegi, ești încurajat să-ți găsești din timp un coleg/prieten care să te înlocuiască în săptămâna respectivă, să preia sarcinile tale și rolul în echipă. Absența ta într-un moment cheie poate impacta afacerea, deci și dacă nu poți participa, te implici, chiar și de la distanță, faci management.

Este locul în care vom sta la aceeași masă antreprenorii de azi cu antreprenorii de mâine și vom învăța să:

Îmblânzim riscurile

Schițăm planul

Facem parteneriat cu deciziile

Ne acomodăm din timp cu antreprenoriatul

Vă putem zice și ce nu este StartUp Kids.

Nu este un loc de joacă, dar asta nu însemană că nu ne distrăm împreună; însă, e important de știut că îi aducem pe copii la masa oamenilor mari, nu îi plictisim, doar îi stimulăm să fie responsabili, să-și asume decizii și să facă lucrurile în care cred (doar după ce au făcut o analiză și sunt dispuși să gestioneze riscurile).

Concret, ce faceți?

În primul an, ne familiarizăm cu ceea se presupune activitatea antreprenorului, înțelegem ce înseamnă un business și cum îl pornești, cum atragi resursele, cum vorbești convingător despre ceea ce faci. 

În următorii ani ne convingem că nu e ușor să gestionezi o afacere și că nu te relaxezi după ce obții profit, ci ”greul” abia atunci începe…

În următorii ani ”simulăm” diverse situații care pot interveni în viața unei afaceri, unele favorabile, altele nu; exersăm situații dificile care necesită anumite decizii și reacții rapide, exersăm să fim mai buni și pregătiți să ne asumăm deciziile luate.

Programul este structurat pe parcursul mai multor ani, până când copilul și părintele simt că el este ”pregătit” măcar să încerce o afacere ”pe bune”.

Cum a apărut ideea?

Ideea a apărut oarecum ca un răspuns la întrebarea ”de ce unii antreprenori reușesc?!” sau ”de ce unor antreprenori le este mai ușor/natural?!” 

Răspunsul a venit în timp, analizând tipologii de antreprenori și momentul la care aceștia au început un business.

Concluzia nu a fost greu de intuit: să ne formăm ca adulți în antreprenoriat este, de multe ori, târziu. 

Așa cum în sport, dacă vrei să faci performanță trebuie să începi de mic și să fii perseverent, așa și în antreprenoriat și orice alt domeniu trebuie să începi de timpuriu pentru a-ți crește șansele de a deveni din ce în ce mai bun. Sunt multe abilități necesare antreprenoriatului care se pot dezvolta de la vârste fragede:

Înveți să ai inițiativă

Să acționezi hotărât și asumat

Să îți susții punctul de vedere

Ne mai propunem totodată să demontăm un mit! Antreprenor ≠ șef 

Să fii antreprenor nu înseamnă să fii șef, nici manager. Nu înseamnă să fii lider sau om de afaceri. Antreprenoriatul este o combinație a mai multor aptitudini și calități, dar și cunoștințe, care te ajută să poți gestiona un business de succes, cu succes. 

Antreprenoriatul este atipic…

Antrenant și atractiv

Tehnic

Imprevizibil

Profitabil

Inteligent

Complex

A fi antreprenor este o stare, este arhitectura unui profil și un mindset.

Cine sunteți voi?

Noi suntem oamenii care o să ne investim experiența și timpul într-un program care să crească antreprenorii de mâine, suntem Giana Bălan și Daiana Buzatu. De câțiva ani avem business-urile proprii. Noi am învățat din greșeli, doar din propriile greșeli; ne-am încăpățânat să nu învățăm și dintr-ale altora ☺ Și ne-am gândit că doar așa putem transmite cel mai bine, din propria experiență; și tot din propria experiență afirmăm cu tărie că e important să înveți cât mai devreme, să te antrenezi cât mai mult și nici așa nu ai garanția că nu te ”accidentezi” în timpul meciului.

Ca de la antreprenor mare la antreprenor mic, ne-am propus să parcurgem împreună drumul spre succesul lor în comunicare, leadership și muncă în echipă.

Nu mai dezvăluim din surprizele pregătite, urmăriți-ne în continuare să vedeți noua generație de antreprenori și cât de creativi și eficienți pot fi…

www.startupkids.ro